Małgorzata Stachowiak

1. ZAWODOWO: obecnie pełnię funkcję zastępcy burmistrza miasta Białogardu, dotąd przez 25 lat byłam: nauczycielką 3 specjalności – matematyki - zawsze, informatyki-przy okazji i nauczania zintegrowanego –na początku kariery,  doradcą metodycznym matematyki, wicedyrektorem szkoły, redaktorem publikacji z dziedziny dydaktyki matematyki, jestem: nauczycielem dyplomowanym, autorką 4 innowacji, autorką/współautorką 3 projektów edukacyjnych, współautorką 4 publikacji z zakresu zarządzania oświatą, egzaminatorem sprawdzianu i matury z matematyki, członkinią 3 stowarzyszeń ogólnopolskich, w których działam aktywnie mimo chronicznego braku czasu, członkiem SLD od 2010 roku, optymistką z widokiem na oświatę, kulturę, sport i  rozwój społeczny w moim mieście, entuzjastką ludzi i spraw Białogardu.
  2. PRYWATNIE: mężatka, matka dwójki udanych dzieci, od 2009 roku także teściowa.
  3. CENIĘ: uczciwość we wszystkim, co się robi , szczerość i otwartość w kontaktach z ludźmi, w pracy- rzetelność i gotowość do podejmowania wyzwań, w polityce - fair play, w rodzinie - wsparcie i podtrzymywanie więzi, w społeczeństwie - świadomość i inicjatywę dla dobra ogółu, u rozmówców - spokojną argumentację i dążenie do konsensusu, w działaniu – determinację i osiąganie zamierzonego celu.
  4. MYŚLĘ: ludzie są warci każdego trudu; polityka musi zmienić oblicze, ludzie wartościowi nie mogą od niej stronić; zawsze można zrobić coś lepiej; nigdy nie należy się poddawać; zawsze można naprawić błąd; rozmowa jest dobrym początkiem, zakończeniem, środkiem i nic jej nie zastąpi; jako gatunek mamy uczucia, emocje – jesteśmy bogaci; człowiek sukcesu ma obowiązek wspierać innych; z porażki trzeba się jak najszybciej podnieść i próbować dalej; nie można nikogo obarczać winą za swoje błędy, ani przyjmować na siebie win innych ludzi; każdy zasługuje na drugą szansę; można się pięknie różnić; zmiany należy zaczynać od siebie.

* wszystkie pola są wymagane

• B
  • C