Czarzasty: Wszędzie tam, gdzie pojawia się pan Ziobro dochodzi do świństw

Jeżeli Zbigniew Ziobro o tym nie wiedział, to znaczy, że nie kieruje resortem rozsądnie. A jeżeli wiedział, a nie wierzę, że nie wiedział, to było to świństwo po prostu. Afera z trollami w Ministerstwie Sprawiedliwości nadaje się do tego, aby powstała komisja śledcza.

Osoby za to odpowiedzialne muszą ponieść odpowiedzialność. Wiceminister organizuje grupę ludzi, którzy hejtują sędziów. Ludzie nieuczciwi obrażają ludzi uczciwych. To jest sprawa ewidentnie na komisję śledczą. Ale oni jej nie powołają. Wszędzie, gdzie on się pojawia, nagle pojawia się jakieś świństwo.

Wszędzie tam, gdzie pojawia się pan Ziobro dochodzi do świństw. Może on jest po prostu świństwogenny. Napuszczanie jednych sędziów na drugich jest absolutnie niedopuszczalne.

Mam prośbę do przedstawicieli PO. Jak Lewica wróci do Sejmu, a wróci, to poprzyjcie nasz wniosek o Trybunał Stanu dla Zbigniewa Ziobry.

Włodzimierz Czarzasty, przewodniczący SLD
Śniadanie w Polsat News, 25 sieprnia 2019 r.

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!